lördag 25 april 2009



Nu är vi igång!!!


Huset i Digrans var kallt och utkylt när Jujja och jag kröp till kojs igår kväll. Uppstigning 04:00 och frukost. Morgonen var klar och en svag vind blåste från syd. Nästan 20 fåglar redan på uppdragningsrundan indikerade i alla fall att ett visst inflöde av fågel skett under natten. Mest rödhake, men även en nyanländ lövsångare. I övrigt dominerade rödhake i fångsten. Vid sextiden vid andrafrukosten anlände Jimme. En hel del tordmular rörde sig över havet, en hel del riktigt stora flockar (ca 200) som drog norrut.

Frukost i morgonsolen.

Det tog lite tid att få ordning på vågar, linjaler, ringar m.m. inne i boden då det mesta var nerpackat. Men tillslut så fick vi igång det mesta. En grann bergfinkhanne och en göktyta gladde i solen.




Plötsligt satt en trött brevduva på bodtaket, den verkade klart medtagen, men försvann efter ett tag.
Totalt märktes 92 fåglar av 14 arter, 56 av dessa var rödhakar. Lövsångare 5, gransångare 2, svarthätta 1.

Eftermiddagen ägnades åt matinköp i Burgsvik och köp av diverse pryttlar på Norrbys, samt kaffe och leverpastejmacka på det chock-prishöjda Folkeryds (90:- för en pytt!!). Efter hemkomst blev det en timmes vila, sen kom Gösta med kompressor så att den trasiga hydroforen kunde fixas! Till kvällsmat blev det grillad flintastek och rostade rotsaker!




Nu blir den dagsrapport sen Gonatt!

/Tudde vid tangentbordet.

1 kommentar:

Tuomo sa...

Aaahh... Gott att skåda.

Och så inga rapporter av brevduva till RC, tack! ;)