söndag 27 april 2008

Folk, fornt och lite fågel


Våren fortgår. Mycket lövsångare i näten och den första näktergalen sjöng i branten i morse. Även en glada hängde över oss vid hopdragningen vid tio-tiden.
Igår kom vi upp i 112 märkta och idag 62, så det rullar på i lagom takt. Mest udda hittills får väl två svarta rödstjärtshonor stå för.

Det var det också ganska gott om folk vid boden igår, inte bara Gotlands naturskyddsförening som hade exkursion utan även Ola som förevisade sitt nya "vardags-/sovrum" för en blandad skara.


Ett annat lite annorlunda fynd gjordes av Roger Wikell, vår vän arkeologen - ni vet, som hittade en knacksten mitt i traktorspåret bredvid första "Vännesnätet". Även den visades upp för en del i GNF-sällskapet, skitsnygg säger de initierade.


Gotthasa vi som är kvar. Joja och Tuomo.

2 kommentarer:

ROM sa...

Trevligt att få vara med om uppstarten från skrivbordet!

PGs "sociala turer" har gått i arv tror jag. Kanske en åldersfråga.....

Stenåldern ligger bortom ringmärkarguiden i min minnesbank så jag var tvungen att googla knacksten:

"En knacksten eller en hammarsten är en sten som används för att slå avslag från en kärna i syfte att tillverka stenverktyg. Olika storlekar, material och vikter används beroende på vad som skall tillverkas, och i vilken kulturell kontext det görs."

följdfråga HUR kunde man se att detta var just en knacksten? Varför det var en honfärgad svartrödstjärt behöver ej förklaras.

Anonym sa...

Bättre med en knacksten i näven än tio bofinkar i näten!