onsdag 30 april 2008

April är över, nu kommer maj, maj, måne!

Den befarade nedåtgående trenden har tyvärr fortsatt och de senaste dagarna har det önskade snittet inte kunnat uppfyllas. Igår märktes 37 fåglar och idag blev summan 25. Detta i en relativt påtaglig O-vind och ganska svalt.

Totalen för april blev 410 märkta vid Hoburgen av 27 arter. 106 av dessa var lövsångare som därmed sprängde den tresiffriga vallen för första gången och då även ett nytt prydligt aprilrekord. Svarthättorna däremot har till stor del uteblivit ute vid burgen, fyra sammanlagt, medans det hela tiden hoppar omkring flera såna i trädgården i Digrans.
Sista märkdagen gav också några nya märkarter för våren, sånglärka och göktyta.


Annars har väl dagens fågel varit den bruna gladan som hängde i uppvindarna från burgen, och även rätt över boden för ett tag, och åt då på något som jag tror var en mus på bästa lärkfalksmanér innan den fortsatte iväg mot S efter stranden. Krister Nordin hade den därefter ute på Rivet och kunde då bara se på när den gav sig iväg från ön i sydvästlig riktning.
Bilden är tagen med zoomen på max (70mm), bara för att dokumentera.

Dagens citat.
Man är som en gammal huggorm!
Joja (v Jonsson, v som i vipera), när han lutade sig fram för att lapa åt sig lite av solvärmen då solen precis hade brutit fram genom molnen och lagt några varma strålar mot bodens innervägg via dörröppningen.
Mors då, sa Joja och Tuomo.

Inga kommentarer: