torsdag 24 juli 2008

Nätuppsättning

Glada trippar Robert, Pelle och Emil ner i nätområdet med nät, pinnar, snören, och glada humör. Klarblå himmel och intensiv värme, svag vind från höger dvs SO. Efter lunch ansluter Ola med glada tillrop och rullandes ciggisar.

Efter att nät efter nät kommer upp sinar förrådet av tillgängliga nät i kassarna. Endast 5 nät med lapparna "lagas" alt "kass" finns att tillgå!!! Känns inte så kul efter närmare 8 timmar jobb! Vi får inte ihop de sista två näten vilket känns surt. Vi får "laga" alt rota fram något gammalt trassel från gömmorna.

Väl hemma går vi igenom varorna från Tord "Grosshandlaren" Lantz och vi känner oss genast lättare till mods. Vad sägs ex. om 5 liter av renaste olivolja, 15 kg havregryn och ett flak kaffe! Sedan fick vi något spännade vilket ni kan gissa på . Grejen till vänster är Emil så det andra är det som efterfrågas i denna bildgåta. Förstapris är en vecka i Sundre!

Efter detta åker Robert till Burgsvik för handling och på vägen stöter han på Ditte som cyklades närmare sig Sundre. Hon började dagen på cykel i Slite och skulle cykla till Roma. Där var det en stund till bussen skulle komma så hon cyklade till Ljugarn där hon tog buss till Burgsvik. Sedan cykel till Digrans. Vackert cyklat!

Rolf ansluter med husbil mot kvällen.

Kvällsmat; pasta med italiensk tomatsås. Ola kopplade på med Mor Annas köttbullar.

Dagens märkning:

Av misstag flög en gammal härmsångare i nät vid uppsättningen så den fick ring.

/Robert, Emil, Ola, Pelle och Ditte.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Min gissning är att fet är en stor (och nu mycket tom) chokladask som är till höger. Kul med stäppsångaren!!

Anonym sa...

Jag tror det är en stämmning från facket angående barnarbete. Juj