måndag 28 juli 2008

Stäppsångare?

Det blev inga hackspettar idag. Det har vi annars fått alla dagar hittills. Men det var gott om andra fåglar och helt plötsligt satt det en (enligt min, Dittes, beskrivning) "gråbrun och väldigt sliten lövsångare, också med lite konstig näbb och inget gult eller grönt" i ett av näten. Ola blev glad och det var ganska många andra som också blev. Vår bestämmningslitteratur var lite ouppdaterad, men efter en massa diskuterande och mätande så är nu senaste budet Stäppsångare, Hippolais caligata caligata. Detta efter att Ola och Magnus Martinsson, som kom nedåkande från familjens tält på Näs, lagt mycket tid på denna lilla fågel. När den var väl genomgången släpptes den. Den satt en stund där den sattes och det gjorde den ända tills det kom en sparvhök. Då ska den ha dykt ner från busken och försvunnit. Ditte tror att den föll. Ett ytterligare stressmoment?

Vad har vi då gjort alla de andra dagarna när vi inte skrivit på denna blogg? Ja, om man börjar med vad vi inte gjort. Ola har inte badat vid Livräddarna, trots att han har pratat om det varje dag. "Idag måste jag bada vid livräddarna." Men nej, inte än. Men idag har han sagt...

Igår åt Ditte och Ola ärtsoppa. Rolf tittade på. Han äter för sig själv i husbilen. Egentligen skulle vi ha haft ärtsoppa i förrgår. Men då ville Ola äta på Majste (och det var tydligen gott) och Ditte (eller jag eller vad man ska skriva) hade hittat en god macka bland matresterna på Prästgårdscaféet, så hon var inte hungrig.

Inget skådarhetsande. Har varit ALLTFÖR hett. Men idag har molnen rullat in och skymt den stekande solen litegrann i alla fall. Så kanske idag... Det började ju bra. Både med stäppsångaren och att Rolf och Ola innan de lämnade boden i förmiddags såg en smådopping. Ditte hade då redan cyklat till Digrans. Hon trampar norrut idag. Efter att ha försäkrat sig om att märkarstyrkan blir tillräckligt stark imorrn även utan henne.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bloggen är nu länkad till från SOF:s hemsida. Kom igen nu, lite upppdateringar tack. Ska ni verkligen undanhålla oss nyfikna allt det underbara som sker vid Sundre.