måndag 1 september 2008

Fiat tvåplus

Måndag är som bekant måndag. En smärre kommunikationsmiss ledde i kombination med andra omständigheter till att första timmen blev lite rörig. Det redde sig dock, och efter att ha märkt av såväl en sparvhök som en individ av höstens invasionsart #1 större hackspett kunde vi rakryggat ta emot en skolklass från Södertälje som hade vägarna förbi. LOJ anslöt under morgonen så nu är vi fyra musketörer som ser fram emot en bekymmerslös tisdagsmärkning.

Äter gott gör vi som vanligt. Igår blev det kassler med ananas och ost, som även räckte till lunch idag. Ikväll har vi ätit pasta med tonfisk och kapris följt av ost och kex. Vår butterkaka är i säkert förvar. För att detta förvar ska förbli säkert, talar vi inte om var den finns.

På tal om mat så laddade vi igår kväll vi två musfällor med pepparsalami, vilket tydligen var ett passande bete. På morgonen hade båda fällorna slagit och den lokala musstammen hade därmed reducerats. Frågan är med hur många procent...

Fiaten spinner nu som en katt tack vare Einars goda handlag med motorfordon. Nu ska vi bränna runt i socknen så det står härliga till, Sundrelistorna ska bli överfulla och ingen går säker!

Dagens nymärkning i siffror följer.

Sparvhök 1
Större hackspett 1
Trädpiplärka 2
Rödhake 1
Taltrast 1
Sävsångare 2
Ärtsångare 4
Törnsångare 4
Trädgårdssångare 4
Svarthätta 2
Lövsångare 16
Kungsfågel 5
Svartvit flugsnappare 1
Törnskata 1
Gulsparv 1

1 kommentar:

Anonym sa...

Gott att bilen är i skick igen.

Musketör = musfällestrateg!?

Ses till helgen. / Tuomo