fredag 5 september 2008

Fredag på Digrans

Igår blev det ingen blogg, eftersom det inte fanns något att skriva om. Däremot är vi skyldiga de ringa ringmärkningssiffrorna från torsdagen. Dessa publiceras således nedan.

Trädpiplärka 1
Trädgårdssångare 2
Lövsångare 1
Grå flugsnappare 1
Gulsparv 1

Förresten, det vi borde ha yttrat redan igår var ett par ord om en av våra huvudsponsorer: Johan T kom ner och var lite avis på vår sula, men nybakta frallor med ost och skinka hade han såklart med sig till vindpinade fågelentusiaster. Jättetack till Johan!

Då bloggfingrarna kliade medan materialet tröt, var vi tvungna att skapa lite buzz. Så vi ställde till med kräftskiva i socknen, med tillhörande visor och broccolipaj. Dessutom var det ju städdag idag, så alla skor och mattor portades varvid vi kunde finfeja skrymslen och vrår i huset.





Idag har vi klämt ring på "hela" tio fåglar enligt nedanstående tabell.

Trädpiplärka 2
Rödhake 2
Taltrast 1
Lövsångare 1
Grå flugsnappare 1
Svartmes 1
Talgoxe 1
Bofink 1

Under de senaste fyra dagarna har vi märkt i genomsnitt 9 fåglar per dag. Denna siffra kan ställas i proportion med antalet geotrupes stercorarius (har föga med labb att göra) och antalet uppätna procambarus clarkii (har ganska lite med cancer att göra). Imorgon ska det regna frampå dagen, vilket i praktiken betyder soligt och blåsigt under nättimmarna. Vi siktar därför bara mot trädtopparna och förutspår 11 nymärkningar under lördagen.

Till sist hoppas vi att TKN med följe infriar förväntningarna som vi anhängare av FLD:s hypotes har, nämligen att det då nästa skift går på så sker det åtminstone ett synbart uppsving i märksiffrorna. En ännu inte alltför härsken halv Kalle Sexton-tårta väntar på hugade aspiranter; vad gör man inte för att hålla verksamheten vid liv!

1 kommentar:

Anonym sa...

Det där med "härsken" lär man tydligen få äta upp. Ja, ja...

Angående märksiffrornas upp och nedgångar till söndagen kan jag bara meddela att prognosen på SMHI för den dagen är för ögonblicket av typen väldigt hög luftfuktighet. Ja, ja... igen.

Kors / Tuomo