söndag 25 juli 2010

Blåst och elfel...

Blåste friskt i morse, varvid märkningen ställdes in. Istället gjordes andra aktiviteter i det usla vädret såsom röjning av nätgator, två tyska damer kom på besök vid boden, mjukglass på Majstre, bad på Austre, handel i Burgsvik och vid Berthlys gårdsbutik m.m.
Redan igår märktes att något var fel med elen i huset, tex fungerade bara ugnen och en platta (gav Digransrysningar!), samtliga eluttag på södra väggen samt toalett och hallbelysningen var ur funktion, eller glödde bara svagt. Anade att en fas inte var som den skulle. Bytte två säkringar i huvudproppskåpet, vid det andra bytet slog det ut en blixt och det började ryka. Visade sig då att en isoleringen på en kabel hade gnids av mot en annan fas-skena! Gösta svär över elektrikern som inte hade gjort något bra jobb... Lite eltejp och skruvande i skåpet och Tv:n fungerar nu till glädje för barnen! I morgon skall datanätverket redas ut, fungerar krackligt och kontakten tappas titt som tätt.

Och nu lite nyheter i boendet för i år;

Nyhet 1: Tv och DVD spelare






Nyhet 2: Hyllor i "köket"!


/BLA




1 kommentar:

Perra sa...

Elektriker på plats, låter stabilt. Fint med hyllorna. Hoppas ni får bättre yttre förhållanden framöver så fångsten kan komma igång.