torsdag 1 maj 2008

1 Maj


En rörelsens dag. Den näst siste av de tappra pionjärerna gav sig iväg hemåt idag. Med viss tvekan ska dock nämnas, - Vad, bjuder Gösta på tårta? – var bland det sista Joja sa på väg till bussen i Burgsvik.
Efter det har det så sakteliga fyllts på med en ny skara. Först anlände Robert, Minna och Emil direkt till en sen eftermiddags-/födelsedagsfika hos Gösta och Marie, och just nu i skrivande stund hör jag Todda med sällskap, Kerstin och Hektor, anlända in i huset i Digrans. Välkomna!

Inte heller idag har det varit några mängder i näten, men vi lyckades i alla fall att vända den nedåtgående trenden. Visserligen endast med tre fler än igår men ändock, rätt håll. Den tredje svarta rödstjärten för säsongen bl a, en hane denna gång.

I fält noterades ett par gulhämplingar nere vid kortändan av baracken, mot stranden till. Efter gulhämplingarna lämnat platsen dök det upp en omärkt hona svart rödstjärt på samma ställe.

För övrigt har vi, Joja och jag, dagen till ära prytt boden med vederbörlig utstyrsel och även ett och annat slagord har väl formulerats. Sen bildade vi led i god anda med de svarta rödstjärtarna.


Så kamrater – Gottha, sa Joja och Tuomo. De nyanlända hälsar säkert också.

1 kommentar:

Anonym sa...

Är bloggen död? Hur är moralen, vad gör ni ungdomar(Robban å Todda).