måndag 11 augusti 2008

Det är höst... (Sent inlägg från igår)

Morgonen började med blåst så vi åkte hem igen och sov till kl 6. Fortfarande för mycket vind, men vi ger oss ut och skådar istället för att återvända till sängen. Branten bjuder på… typ ingenting. En duvhök och några grå flugsnappare är väl det roligaste. En sväng förbi Rivet bjuder inte heller på så mycket så vi åker hem och käkar lunch och sätter upp näten i trädgården som ännu inte var på plats. Vi bytte plats på ett av näten (det på baksidan) och efter bara en halvtimme hängde de första fåglarna så det finns ju potential i den nya placeringen!
Efter lunch vart det en tur till Livräddningen och Udden för vadare och det gav ok utdelning. Annika, som nyligen börjat med fåglar fick 9 kryss och är nu uppe i 148 totalt.
Vi räknar med att det slutar regna snart så vi kan åka ut och leta upp ett till X till Annika så det blir 10. Kanske bjuder hon på tårta då?!

Gårdagen började kl 4 med att Bimbi kom ner och var märkare för en dag då Jens B inte kunde. På vägen dit tog vi en liten omväg om Skoge och hängde in den vaktel som Bimbi nyss upptäckt. Märkningen blev ganska ok med 27 fåglar märkta, varav höksångaren var vårt guldkorn. Inte så mycket mer hände, vi var tvungna att transportera tillbaka cyklarna vi hyrt i Burgsvik och fick bara in en av dem i Bimbis bil så jag fick lov att cykla upp. På kvällen kom Jens B som ska vara märkare under veckan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Äntligen är ni igång, nu vill vi höra berättelsen om biätaren. Framförallt varför den inte fångades.