söndag 20 september 2009

Klart och betalt

Då var näten nerpackade för det här året och den sista ”kunden” blev en ung fia svarthätta som ville bli kontrollerad en sista gång innan näten försvann. Huset i Digrans har städats ur och vinterbonats, vilket var ett hästgöra (som vanligt). Juja gick och muttrade hela tiden; ”Varför kan de inte ta med sig mer sopor när de lämnar huset under säsongen?”

Tommys bil ville inte starta på lördagskväll. Vilken tur att färjan inte var bokad förrän på söndagen. En natt med batteriladdare och lite kämpade med gaspedal och startmotor så gick det bra.

Vad har vi glömt att nämna i bloggen under veckan då? Jo vi ville tacka för potatis och framförallt majskolvarna som skänkts från Stora Tollby och Sten & Ann Wikström. Sedan tackar vi även för frallor m.m. som Johan Träff bjudit på några morgnar.

Hur blev nu ringmärkningssäsongen 2009? Jo ganska klen endast 4618 fåglar märkta inklusive Digrans, vi brukar ligga ganska nära 5000. Det hämtade sig lite sista 1.5 veckorna där de tre bästa dagarna tillsammans märktes 906 fåglar.

Lofa lämnade socknen redan på lördags kvällen, och Tommy och Juja vid tiotiden på söndagen. Kändes nästan lite nostalgiskt att lämna husen nu när det med största sannolikhet blir annat boende till nästa säsong.

DDDDHuset i Digrans

Jag hittade ingen lämplig färsk bild så jag la in en gammal bild på huset i Digrans och en önskeart för Sundre, i maj nästa år kanske


DDDDBiätare ringmärkt på vår systerstation på ön Ponza i Italien

Märkning sista dagen (19/9)

Gärdsmyg DDD1DDDDDDD (plus ytterligare 1 i Digrans)
Järnsparv DDD1
Rödhake DD D11
Rödstjärt D DD1
Koltrast Di D D1
Taltrast Diii iD5
Svarthätta D D1
KungsfågelD D5
TalgoxeDD D D2
Gulsparv DD D2
Summa DDDD30

Inga kommentarer: