måndag 10 maj 2010

Årsrekord

Termometern toppade på strax under 6C under märkmorgonen, ungefär som igår. Fortfarande i kallaste laget, alltså, men framåt halv åtta började det hända saker i näten. Slutsumma 123 fåglar av 18 arter.

Sädesärla 1
Rödhake 1
Näktergal 1
Rödstjärt 3
Taltrast 2
Kärrsångare 1
Ärtsångare 50
Törnsångare 2
Trädgårdssångare 1
Svarthätta 20
Grönsångare 1
Gransångare 2
Lövsångare 32
Kungsfågel 1
Halsbandsflugsnappare 2
Törnskata 1
Bofink 1
Grönsiska 1


Matti med Jr och Sr kom på besök och sattes omgående i arbete, passande då det var en intensiv period i näten. Gott om fågel även på Rivet under morgonen och förmiddagen, men senare tomt.

Åsa och Todda årskryssade pilfink i Dalen medan Leo fick stanna hemma vid spisen.

Rödhake kom på delad sistaplats av de som ställde upp, varvid det enda inkomna förslaget visserligen var närmast men då facit redan fanns på Svalan vid tillfället för svarets avläggande kan vi dessvärre inte ens dela ut en piggelin. Dock en puckstång vanilj för rent spel och tappert försök.

En glass i potten, alltså, och tvåglassarsfrågan lyder som följer.
Hur funkar spisen? Mer specifikt, what's the deal med två vred per platta? Husfar är bortrest, men vi hoppas att han läser detta och kan komma hem och inkassera frysvarorna. Det skulle väl smaka fågel?


Här bor vi!

Här också

Vy från verandan

3 kommentarer:

Perra sa...

Snyggt jobbat med fångsten kamrater! Enligt vad vi kom fram till är spisen "tvådelad" i hällens manöverfunktioner. För plattorna/hällen gäller ENDAST de vred som sitter på själva hällen. De på fronten är väl bara "dekoration" (iaf ej i funktion).

Anonym sa...

Kan det inte vara en norsk modell? Ett vred att höja värmen och ett att sänka den......./ROM

Sara och Koffe sa...

Önskar härmed bilder inifrån huset i kommande bloggpost.

/Koffe