söndag 30 maj 2010

Uppdraget avklarat!

Så var då sista märkardagen avklarad för denna gång. Uppdraget avklarat - 19 dagar i Sundre i maj - gott! Riktigt så här illa som på bilden känns det inte, men tröttheten tar ut sin rätt! (Bilden föreställer den döda gråsälen, F 20, som låg på Rivet för en dryg vecka sedan.)

Igår passerade vi 2000 märkta denna vår. Nr 2000 blev en härmsångare! En hyfsad summa trots allt. Endast 27 fåglar märktes, men detta var tack vare den måttliga - friska sw-vinden. En miflu lades till de tidigare märkta - nu 12 totalt i vår!

Vinden avtog under natten (efter kornknarrinventering Hamra - Hoburgen, som gav en kornknarr, några nattskärror, en busksångare o en turturduva!)) och förhoppningen var stor om i alla fall en hyfsad dag i nät... Näten hängde perfekt, solen gick vacker upp över fyrberget och tiden var rätt, men bara 32 fåglar märktes (bl.a. en M20 Höksångare). Över havet o i luften var det tyst som en decemberdag... Har fåglarna tagit slut, eller?? Var är alla Acron? Vart tog alla blåhakar vägen? Fast man får väl vara nöjd med vårsäsongen ändå... En främmande grönfink kontrollerades idag.

Vi har haft det gott i Sundre. Boendet har varit hellyckat (man kan inte bo bättre som skådare!), förutom bristen på dammsugare o frys (det är lite bökigt att ha frysen i ett annat hus). Nu får Tomas Carlsson o BLA ta över och göra de sista uppdragen. Vi hoppas de får en fin avslutning på säsongen...


Vi ser redan fram emot hösten...
hälsar BOG med familj

Inga kommentarer: