fredag 28 maj 2010

Mysko!?






Vinden var svag sydsydväst, solen steg upp över fyrberget och förhoppningarna var stora, men nåt gick ordentligt fel! Förklara det den som kan, bara 14 fåglar märktes (i nät)! Det var givetvis lite konstigt att gå rundor o titta på tomma mjukt hängande nät i en strålande vårvärme. Inte ens över havet hände särskilt mycket. Jimme S sms´ade under natten att det sträcker prutgäss över ön, men vi såg inte en enda sådan gås! Antingen drömde han eller så tog gässen en helt annan väg.
Inte ens "näktergalningarna" TDL och TFN har vi märkt av idagt - dom tog färjan till Stora Karlsö - ett klokt val!

Frustrationen ledde till att områdets starungar utsattes för tortyr. Vi märkte 14 ungar i två av holkarna (6+8!), medan den tredje holken numera befinner sig i framstupa sidoläge. Den har blåst ner under nån vinterstorm.!














Eftermiddagen avslutades på Majstregården med spätta & dylikt o sen tog vi en liten tur till Aurriv. Vi ser fram emot en ny dag med lite mindre förhoppningar än tidigare, men skam den som ger sig. Vi siktar ändå högt. Knappt 20 fåglar till och vi har passerat 2000 i vår!

3 kommentarer:

Perra sa...

Usch! Flottyrmunkarna/luspudlarna har fått sina ringar. Bland det läbbigaste man kan hålla på med därnere. Tappert kämpat pojkar.

Perra sa...

30/5: 2 dygns tystnad!! Var finns alla smaskiga nyheter, märkningar, fynd mm???

Tuomo sa...

TDL o TFN!? Jag som trodde att det var TDF o TKN som tog en tur ut till Karlsö när de inte höll på med nägal-ningarna på Sudret. ;)