fredag 21 maj 2010

Öst möter väst

Lugn o varm morgon gav oss hopp. Det puttrade igång sakta men säkert i näten med lövsångare, men sen plötsligt tog det bara slut. Totalsumman märkta blev 63.

Solen sken på oss hela dagen, och nog kändes det lite bättre när vi plockade en Stavangermärkt lövsångare ur kusån-nätet. Inte blev känslan mycket sämre när LEN hojtar halvhögt: "Kan du titta på den här. Den är liten som en kufåg, men har två vingband..Kan det vara en..." o visst var det en kusån som fastnat i centrumnäten! En pigg o fräsch liten krabat (fettklass 3) som visades upp för de få närvarande skådarna. När den släpptes drog den som ett spjut mot branten o försvann. När folk letade efter den hittades både lundsångare o svart rödstjärt! Alltså - bara att leta, det finns rariteter.

Humöret sjönk en aning när sms´et från TDL kom om över 600 märkta på Utklippan - fast det är dom värda efter flera dagars tjocka o elände.

I fält var det däremot ganska magert i Sundre...det hände i stort sett inget. Mjukglass på Majstre o köttfärssås med rörpasta tillsammans med Jörgen P som gladde oss med ett besök under tidig kväll.

DLA försökte sig på att koka svan idag - men grytan var för liten! Han hittade en död svan o ville koka huvet för att ta hem det - men av detta blev det alltså inget (skönt, så slapp vi lukten!).

Nu sover barnen o BOG förbereder sig för en knarr-runda innan det är dags att arbeta hårt i näten igen.

1 kommentar:

Perra sa...

Foto på vingbanden (hela kräket förresten) vill vi se och njuta av!!