torsdag 13 maj 2010

Uppdrag: Korsdrag

Igår kväll såg det verkligen mörkt ut, detta även innan mörkrets egentliga inbrott. Men en stilla och förhållandevis varm morgon mötte oss då vi stack ut näsorna strax före halv fyra. Bara att köra alltså, men sen kom regnet och en kvart över sju fann vi ingen annan råd än att dra ihop näten igen.

Rödhake 3
Näktergal 4
Blåhake 1
Rödstjärt 2
Buskskvätta 1
Ärtsångare 6
Törnsångare 3
Svarthätta 5
Gransångare 2
Lövsångare 13
Törnskata 1

Leo har insjuknat i feber och håller nätt och jämnt näsan över vattenytan medelst en väl avvägd sammansättning av allehanda farmaceutiska preparat. Vi har därmed undanröjt det sista hindret för att vi imorgon ska märka såväl glasögonsångare som rubinnäktergal.

Antingen läser ingen bloggen utom arbetstid eller så kördes intresset i botten då vi avslöjade äppelbirans tveksamma status som berusningsmedel. Eller var det kravbananen som ingen ville ha? Nån finsprit kan vi av olika skäl naturligtvis inte lotta ut, så i ett tappert försök att upprätthålla dialogen med våra kära läsare skickar vi innestående pris till en slumpmässigt utvald av de som inte svarar rätt på följande fråga: Vilken är världens fulaste fågel?

2 kommentarer:

Robert sa...

Jag tror Rödhake!

Perra sa...

Oxjärpen, eller möjligen sängknarren.