torsdag 9 september 2010

Blåst och en orange

Det ven runt knuten då vi åkte ner mot märkområdet. Sydostvinden hade friskat i, men upp kom näten och i kom rödhakar och kungsfåglar och lite till. Totalt kom vi upp i 62 nymärkningar, vilket vi får vara nöjda med.
Tyvärr uteblev dvärgsparven, men sannolikt blåste den helt enkelt förbi.
I fält kunde vi verkligen njuta av en läckert orange ung stäpphök som upptäcktes ovanför burgen, försvann, för att sedan dyka upp längs branten på burgens sydkant. Den hade godheten att flyga rätt emot oss för att vända upp ovanför barackens tak och glida förbi oss längs burgen norrut. Mycket läckrare obs kan man bara drömma om. I övrigt blåste en rödstrupig piplärka förbi oss, men annars var det gfanska magert.

Kulinariskt blev det kanske inte, men köttbullar och rörpasta avnjöts i kvällningen, innan jag åkte på föräldramöte i Stånga skola. Nu åter i ett fortfarande dragigt Sundre, beredd för en ny drabbning imorgon. Låt oss bara hoppas att alla hot om ev regn visar sig vara felaktiga...

Dagens skörd:
Trädpiplärka 2
Järnsparv 1
Rödhake 13
Rödstjärt 10
Taltrast 1
Ärtsångare 1
Törnsångare 1
Trädgårdssångare 5
Svarthätta 2
Lövsångare 4
Kungsfågel 15
Grå flugsnappare 1
Halsbandsflugsnappare 1
Svartvit flugsnappare 4
Trädkrypare 1

---och mer följer...

Bimbi

1 kommentar:

Perra sa...

Härligt! Keep up the good spirit. Hann ni inte få fram kameran när kärrhöken drog förbi, eller valde ni att lägga allt på njutningskontot? Tycks ju annars som det var drömfotoläge!