onsdag 15 september 2010

Regn, rusk, russ och Visby

Ringmärkningen ställdes in på grund av regn och blåst. Sovmorgon till närmare lunchtid.

När vi väl masade oss ut gjordes en utflykt norr ut, till Russpark för att förhoppningsvis få en glimt av russen. Det närmaste vi kom var bilderna på informationstavlan, hösthagen är 1 gånger 2,5 km........

Vi fortsatte till Visby och Adelsgatan där diverse souvenirer införskaffades, det blev även en fika på Skafferiet. Sauro köpte en munkjacka med "Visby" på bröstet och "Gotland Sweden" på ryggen. På väg söder ut passade vi på att handla i Klintehamn.

Väl hemma igen hade vädret förbättrats och vi bestämde oss att testa lite kvällsmärkning. Vinden var i mesta laget men två fåglar fastnade. En kontroll av rödhake och en nymärkning av flyttfärdig törnsångare (fett = 6+). Vi försökte oss också på att laga en nedervåd som brustit i ett av näten. Det gick så där men vi ska fortsätta i morgon hade vi tänkt.

En trevlig dag men säkert bottenrekord i antalet observerade arter. För idag har vi bara sett ejder, storskarv, nattskärra, stenskvätta, rödhake, törnsångare och korp i Sundre.

Dagens märkning:


Törnsångare1

Det närmaste vi kom att se gotlandsrussen.

Beskådande av st. Karins ruin, Stora torget i Visby

Alla sätt är bra utom de dåliga, skådning i lä....

Sauro vid kvällsmärkningen iförd nyinköpt Visbytröja.

1 kommentar:

Perra sa...

Gotland & Sundre har visat höstfejset. Men hur i jösse namn kan ni missa måsar/trutar i denna blåst??? Och var är kaja, kråka, skata,mm mm mm? Nåja, sovmorgon är alltid sovmorgon men den ger ju följder!