söndag 5 september 2010

Ooootrolig morgon!

Svag nordlig vind, en orange sol som sakta steg upp över fyrberget, en kristallklar luft, 7 grader varmt och fågelpip överallt i luften... Kan en morgon vara bättre i Sundre?
Lofa och Bimbi tog sig an dagens märkning med gott mod. Näten kom upp i tid, kaffet var värmande o gott och en halvtorr gotlandslimpa smakade nästan som nybakt - nu är vi redo för en häftig Sundrevecka!

Lofa anlände sent igår kväll efter kräftskiva i Barling:bo (blev nerskjutsad!). Bimbi anslöt i svinottan efter en sen kväll på färjan från Oskars och 1.5 timmars sömn hemma. Tomas Carlsson och Jujja hade skött verksamheten de senaste dagarna och åkt hem efter märkningen på lördagen.

4 nattskärror stöttes på väg ner till boden, förhoppningarna om en spännande dag steg. De första rundorna var rätt magra, sen 10, 12 och 17...vad skall det bli av detta? Inte mycket mer! 61 fåglar totalt, men det känns ändå hyfsat o lagom för ett lite segstartat arbetslag.
Tina och barnen dök ner vid 6-tiden och fick hjälpa till.

Middagslur är en sällsynthet, men idag blev det en dryg timme efter att vi varit i metropolen Burgsvik och handlat. Det gjorde susen! Pigga som mörtar ser vi fram emot nya morgnar med svaga vindar, orange solar och ljuvliga fågelpip i luft och nät. Strax stundar Lofas eminenta rosépepparmarinerade ytterfile med ris och grönsaker... Livet ÄR gott i Sundre!

Dagens skörd:
Trädpiplärka 5
Järnsparv 1
Rödhake 3
Taltrast 2
Ärtsångare 7
Törnsångare 3
Trädgårdssångare 5
Svarthätta 9
Lövsångare 13
Kungsfågel 1
Grå flugsnappare 4
Bofink 1

Inga kommentarer: