fredag 10 september 2010

Jubileumsdag!






Dagen började med regndroppar när vi anlände till märkområdet. Bara att vända om och äta frukost i lugn och ro. Nytt försök kl. 6 och då blev det uppdrag. Det småskvättade hela förmidddagen, men SMHI och dom yra norrmännen hade fel när det gällde vinden. "Liten kuling" blev måttlig - svag SE vind. Ett ordentligt nedfall av tätting inträffade och när vi var klara vid kl. halv två hade vi märkt 125 fåglar. 1ER69863 TRPIP 10 blev min 10000:e fågel märkt vid Hoburgen! Alltså dags för lite firande med tårta och whiskey! Dessutom passerades 5000 märkta den här säsongen!

I övrigt stördes märkningen av att Gösta ringde och meddelade att det fanns en dvärgsparv i hans trädgård! En dag och en halvmil fel alltså! Vi gjorde ett försök, men hittade inte den lilla rara sparven. Väl tillbaka i märkområdet flög en större piplärka över oss när vi höll på att dra ner efter avslutat jobb. Innan dess hade vi märkt några kul fåglar: 1 gök, 1 mindre flugsnappare och två gulärlor.

En konstig dag - tuben kom inte fram förrän kl. 13! Det var liksom inte läge eller tid för det. Ändå blev dagslistan ganska hyfsad...

Väl "hemma" i svinhuset vidtog ny letning av dvärgen, men icke sa´ Nicke. Den ville inte visa sig eller ens "tsicka".

Nu förbereder Lofa Tacos efter barnens önskemål och sen vidtar ett veritabelt firande. Tårta och en vetelängd är inhandlade i Burgsvik och whiskeyn är på kylning. I morgon är det sista morgonen och vi hoppas på en bra dag då också.

Dagens skörd:

Gök 1 Svarthätta 5
Större hackspett 1 Grönsångare 3
Trädpiplärka 2 Lövsångare 8
Gulärla 2 Kungsfågel 17
Rödhake 16 Grå flugsnappare 4
Rödstjärt 13 Halsbandsflugsnappare 1
Buskskvätta 1 Svartvit flugsnappare 20
Taltrast 4 Trädkrypare 1
Ärtsångare 1 Törnskata 1
Törnsångare 1 Trädgårdssångare 22
Mindre flugsnappare 1
Ha´ en god kväll -. det tänker vi ha´
Bimbi

1 kommentar:

Perra sa...

GRATTIS!!! Ännu en kämpe som kan skriva in sig i SG´s stora bok. En spännande blandning i fångsten verkligen. Nu fattas bara det där lilla extra i nät, men det får GÄRNA vänta till söndag morgon då jag drar ner en hoper skådarsugna folk på GOFexkursion. Ha det nu gott & njut av bedriften.