måndag 6 september 2010

Födelsedag...

Lofa och jag åker ner till märkområdet i svagt ostlig vind och ackompanierade av ett antal nattskärror på vägen. Förhoppningarna var höga ställda och de första rundorna gav ett antal taltrast och rödhake, men sen gav det inte mycket mer. Inte ens en enda besökare dristade sig ner till Hoburgen idag, så vi såg inte en själ under morgonen. 55 märkta av 12 arter och absolut inget över havet eller i luften! En stackars fiskgjuse, några sparvhökar och en antal tärdpiplärkor var dagens noteringar i samband med märkningen. Konstigt, med tanke på att det var en lugn och fin morgon.
Klockan 10 drog vi ner och förberedde oss för födelsedagsfirande. Linnea fyller 6 år idag, så vi åker till Burs (via glasbanken på Hemse där 6 liter vin och en 75a whisky ingandlas bara ifall att...). Princesstårta och kaffe kröner dagen och en glad liten tjej möter oss i Burs.
Per Smitterberg dyker ner sen eftermiddag och vi grillar och äter klyftpotatis och konsumerar en del av det inhandlade från glasbanken. Kvällen blir alltså riktigt gemytlig och stora planer smids inför morgondagen. Nattskärrorna lockar...

Dagens skörd:
Trädpiplärka 1
Rödhake 12
Rödstjärt 3
Taltrast 6
Härmsångare 1
Ärtsångare 5
Törnsångare 1
Svarthätta 6
Lövsångare 15
Kungsfågel 2
Grå flugsnappare 1
Svartvit flugsnappare 2

Fast egentligen en helt OK dag i näten...tycker Bimbi

Inga kommentarer: