tisdag 25 augusti 2009

Förhandlingarna strandade



Tesen - ålder och kön gör skillnad - har fått sig en törn i och med denna dag. Den "stadiga" uppåtgående trend som infann sig efter de "ungas" avfärd har plötsligt och utan förvarning brutits. Endast 13 fåglar av åtta arter har märks idag. Alla är häpna av förvåning.

Härmsångare 1
Ärtsångare 3
Törnsångare 2
Trädgårdssångare 2
Svarthätta 1
Grönsångare 1
Lövsångare 2
Törnskata 1

Men en trevlig fältobs av fjällpipare fick vi i alla fall vara med om. Fågeln passerade N om boden "lockandes" några gånger och verkade vilja landa uppe på burgen. En liten eftersökningstur upp till norra änden av burgen visade sig vara mödan värd då vi återfann fågeln uppe på det mer fjällika andreburg. Den lämnades på plats efter en stund och åter nere vid märkningen efter nästa nätrunda passade den än en gång på att ta en runda nere vid boden innan den fortsatte vidare norrut, eller eventuellt tillbaka till andreburg.

Till Kristoffer och Sara: Övrig märkning utanför sockengräns - har ni riktigt förstått vidden av det hela? Vi har ju inte ens blanketter till dylika ändamål. ;)
Därför kapitulerar vi nu genast i denna fråga och erbjuder härmed alla berörda parter ett rejält - Lycka till - och gratulerar o det grövsta till tilltaget.




Gottha! Lofa, Rolf och Tuomo

1 kommentar:

Koffe sa...

Ringmärkningen var inte sanktionerad av RC då ringen var av privat typ. Faktiskt präglad redan 1947.
Är heller inte särskilt intresserad av återfynd eftersom tanken är en ständig närvaro.
Men vi tackar så mycket för de grova gratulationerna.