måndag 17 augusti 2009

Urblåsta

Med tanke på att jag och Sara anlände till Digrans vid halv två inatt, var det med en viss lättnad (men ändå sorg) vi insåg att det blåste för mycket för märkning. Det blev alltså en härlig sovmorgon istället. Men under eftermiddagen kunde vi i alla fall ha uppe näten i Digrans några timmar. Där kunde vi fånga sex fåglar av fem arter och Sara fick plocka sin allra första fågel, vilket hon gjorde med bravur.

Vi fick:
Talgoxe 2
Härmsångare 1
Grönsångare 1
Trädkrypare 1

Samt en fågel till. Och nu kommer vi in på den bildquiz som jag utlovat i ett e-mail på vår maillista. Första pris är en blåkråka i nät vårsäsongen 2010.

Dagens rubrik är: Gissa rumpan



Istället för märkning blev det lite turistande i omgivningarna.
Först märkområdet och Rivet, men sen det mest obligatoriska:
Titta på Hoburgsgubben. Bli besviken. Köp glass.
Vidare på Vacker kustväg med ett mycket intressant stopp vid stenmuséet. Genom att nästla in sig i en grupp med pensionärer från en turistbuss, fick vi höra den intressanta historien runt stenbrottet och alla vassa knivar.
Om ni någon gång funderar på om ni har låg lön, ta en titt på det här utdraget på ett kollektivavtal från stenmuséet (klicka på bilden för förstoring).


Vid 18-tiden kom Sivert för att hjälpa till under veckan. Tyvärr ser väderprognoserna riktigt illa ut med mycket blåst, men förhoppningsvis kan vi få upp näten de flesta dagarna. Imorgon är det dock tveksamt om det går, det viner om knutarna.

KLA

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser ut som en Europea. Kan man få en BLKRÅ M 3+ vecka 20?

LEO

Anonym sa...

en klassisk baklängesfågel

sa CÄVÖN