söndag 9 augusti 2009

Soooooooool och värme

När det var dags att dra upp näten (04.15) återvände hela barackfolket från nån form av fest. Trafiken var tät till klippan och högljudd! Åsa fick t.o.m. tubobs på pilsnerdrickande och pissande festfolk.
Nåja, efter att folket lugnat ner sig (sen såg vi dom inte mer) började fåglarna dyka upp i nätområdet. Jag hade sett fram emot hackspettsplock, men den enda hackspett vi såg drog från området så fort den kunde på morgonen (och lär ha varnat alla polare!). Solen sken från en klarblå himmel hela dagen och det var infernaliskt varmt redan kl 9.
Artmässigt blev det en ändå bra dag, med hela 24 arter (62 fåglar):
Götyt 1
Trpip 1
Änpip 1
Säärl 2
Gäsmy 1
Nägal 1
Buskv 1
Kotra 1
Tatra 1
Hiict 2
Hösån 1
Ärsån 16
Tösån 6
Sybor 1
Phsib 1
Lösån 15
Grflu 1
Haflu 2
Svflu 1
Taoxe 1
Töska 1
Hämpl 1
Rosen 1
Guspa 1

I fält var det ganska lugnt. Dock visade sig den unga ängshöken och några olika havsörnar fint.
Åsa och Leo drar norrut efter lunch och på em sätts två av näten i Dig upp (med resultat tre fåglar på 2 timmar). Nu ser vi fram emot en ny dag med svaga SO-vindar och sol! Dock har dom (SMHI) lovat lite mer moln till imorgon. Känns skönt (ska försöka komma ihåg det när jag i vinter längtar efter solen igen!)!
BOG

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser ut att kunna bli lite jobb i veckan!
/Robban

Anonym sa...

Festfolket brukar vara så "söta" när de släpar sej ut ur baracken vid nätneddragningen med synbara kopparslagare. Speciellt njutbar är effekten vid ett rejält högtryck/ROM