fredag 21 augusti 2009

Tillbaks till det normala

Efter en riktigt bra dag igår så började det blåsa igen. Nu från SO, men inte hjälpte det. Det var i det närmaste fågeltomt i märkområdet med endast 13 fåglar av 6 arter.

Större hackspett 1
Trädpiplärka 1
Rödstjärt 3
Ärtsångare 2
Törnsångare 2
Trädgårdssångare 4

Dessutom fick vi en främmande kontroll på en juvenil blåmes. Förmodligen från någon holk på ön.

Däremot var det en del vadare i Rivsviken och vid Livräddningen. Kustpipare, kustsnäppor, spovsnäppa, kärrsnäppor, myrspovar, småspovar, drillsnäppor mm.

Strax efter lunch åkte Sivert hemåt och senare på eftermiddagen kom R och A Karlsson för en veckas hjälp på stationen. Tyvärr ser det ut som att det kommer regna under morgonen.

Sara och Kristoffer passade på att göra lite turistande upp mot Hallbjärns. Både marmorbrottet och gullsteinen bevistades. Lite småudda och intressanta platser båda två.

Gårdagens rumpa var den gräshoppssångare som vi fångade på morgonen. Rätt svar hade Leo. Han är nu uppe i tre rätta svar och är närmast garanterad blåkråkan nästa vår.
Dagens rumpa är ingen av dagens fångade fåglar.

Kvällen avslutades med en hård duell i spelet Tantrix. Vann gjorde Sara

2 kommentarer:

Busksångarmannen sa...

TLI; Det måste väl ändå vara en haflu?

Åsa sa...

Jag är värdelös på artbestämning av fåglar - i synnerhet i hand. Men eftersom jag också är så sugen på den där blåkråkan i vår drar jag till med en gissning på RÖSTJ