måndag 10 augusti 2009

Hösten är här!

Dagen började tidigt. Näten nu uppe en timme innan soluppgång, dvs just nu kl 04.00! Men det lönade sig, för en gräshoppsångare satt som klistrad första varvet. Dessutom oerhört skönt att äta frukost kl 4 vid boden i en närmast tropisk värme med solen gående upp bakom fyrberget. Sundre är häftigt!!! (När det inte blåser småspik och regnat snöbollar!) Resten av dagen gick sedan också i höstens tecken, för mesarna gjorde intåg på allvar. 8 talgoxar märktes på morgonen och 6 märktes i trädgården på em + att ett antal blåmesar passerade revy (några kontrollerades). Fingrarna fick även blöda idag, dock inte av mesnäbbar eller hackspettshack utan av en vass sparvhöksklo. Som tack för det fick den en glänsande femma runt vänster ben! Hackspettarna förresten! Var är alla de berömda hackspettarna, inte ett kip idag...
I fält noterades däremot 7 st bändelkorsnäbbar som försökte dra iväg men ångrade sig och återvände, 5 dvärgmåsar som var betydligt tuffare och fortsatte mot SW och den unga ängshöken som inte ens försökte dra.
Eftermiddagen utnyttjades till vadarstudier vid Livräddningen med en hel del kul: 2 små-, 2 myr-, 12 spov-, ca 200 kärrsnäppor och 6 sandlöpare (+ tydligen en mosnäppa som vi missade) och en hel del gluttar och grönbenor, drillar och becksiner, brushanar och vipor.
På kvällen anlände 3 hurtiga stockholmsungdomar på cykel. De cyklar sig genom ön och ville vara med och plocka fågel imorgon (en Leo&Åsa-kontakt). De hittade en forsärla vid Liv när de tittade på alla vadarna, så det finns hopp om nutidens ungdom!
Dagens nätskörd:
Sphök 1
Röstj 1
Stskv 3
Kotra 1
Tatra 1
Lonae 1
Hiict 1
Hösån 1
Ärsån 7
Tösån 8
Lösån 10
Haflu 2
Svflu 2
Taoxe 8
Bofin 2
Guspa 3 = 52 fåglar av16 arter = rätt hyfsat

Nu dags att knyta ihop och försöka få några timmar sömn i ett stekhett hus i världens vackraste kurva...Ha´ det!
BOG

Inga kommentarer: