onsdag 19 augusti 2009

Glada blev vi och bruna i solen

Inget regn, bara blåst, som avtog framåt morgonen. Det var ändå ganska lugnt i näten men vi fick ändå 22 fåglar av 8 arter:

Ladusvala 1
Trädpiplärka 2
Koltrast 2
Törnsångare 4
Lövsångare 9
Grå flugsnappare 1
Svartvit flugsnappare 2
+ dagens rumpa, se bilden och gissa på


Igår var rätt svar 1k höksångare precis som två anonyma personer kommenterade. För att få chans på den hägrande blåkråkan krävs det att vågar stå för sina svar :) Leo är därför fortfarande i ledning.

Runt klippan var det inte så mycket annars att rapportera, men vi hade desto fler gäster. 8 pers från Lunds ekologikurs passade på att komma ner sista dagen innan de åkte hem och sen två andra skådare kom förbi. En ad höksångare i branten visade sig i alla fall.

När lunchen var uppäten ringde JP och berättade att han såg en brun glada uppe vid Jaktvillan. Snabbt upp dit, men tyvärr hade han tappat den när han ringde oss. Efter letande i en halvtimme valde vi att köra hemåt, då hade vi inte sett någon glada men väl havsörn, bivråk och några trädlärkor. På vägen hem ringer JP igen, han står nu på Barshageudd och ser gladan komma in från havet igen med ett gäng vråkar.
Nära på handbromssväng och upp till Alvret där vi direkt får syn på gladan som visar upp sig en bra stund innan den flyger rakt över oss mot norr, succé!

Snabb resumé av eftermiddagen: Fågelskådning, fönsterbyte, fjordhästar, jobb under semestern, Lojsta, vindkraftverk, Folkeryds, Hoburgshallen och lammsmäcka (egenkomponerad, finns inget recept i Sundres kokbok!!!)

Nu hoppas vi mest på morgondagen, här är det vindstilla och imorgon blir det svag syd.

Gonatt

2 kommentarer:

Unknown sa...

Vi gissar på grå flugsnappare :) Tack för guidningen! Hälsningar Lars o alla på Fältfaunistik BIOF04

Unknown sa...

eller hmm... mindre korsnäbb