torsdag 13 augusti 2009

Trenden bröts!

Efter flera dagar med en nedåtgående trend i märkningen vände så äntligen allt uppåt igen!
Solen sken från en klarblå himmel under morgonen och vinden var måttlig från NW och avtog sakta men säkert för att bli en svag liten bris - alltså bättre förutsättningar än SMHI profeterat om. 30 fåglar fick sina ringar och allt kändes lite mer hoppfullt igen:
Trpip 1
Nägal 1
Bjtra 2
Ärsån 5
Tösån 4
Phsib 1
Lösån 12
Svflu 1
Töska 1
Rosen 1

I fält kunde en gammal brelle beskådas under drygt 20 minuter när den jagade allt från gråtrutar till silvertärnor. Plötsligt dök Jonsson upp med andan i halsen och ropade: Spillkråka! Han hade tydligen inte sett en sån i socknen på massor av år och nu flög en ner mot Rivet vackert "klyande".
Dagen gick sen, efter neddragning inför ett tiotal smått besvikna pensionärer som hade hoppats på en gratisvisning kl. 11 (föreslog ett nytt besök kl. 04 i morgon, men den idéen föll inte i så god jord!), åt till nyttigheter: gräset klipptes och påsarna kokades och hängde vacker på tork utanför huset (påsarna alltså, inte gräset!). Detta avslutades med en välförtjänt glass vid Majstre. På kvällen dök BLA med barn upp och TOG drog till Vamlingbo på fest. Alla barn sover nu - äntligen dags för en liten kvällsvirre. Sen återstår att se hur rätt eller fel SMHI har imorgon. Profetian under eftermiddagen var regn under natten och halv NW storm under morgonen! Låt oss hoppas att dom har fel...igen!
BOG

Inga kommentarer: