lördag 28 augusti 2010

Full sula från morgon till kväll

En uppfriskande dusch klockan 03:30, fullt kör i näten och en gammal havssula i kvällssolen på Rivet. Lördagen blev verkligen händelserik. Redan på färden till Hoburgsklippan fick vi en föraning om vad som skulle hända. Fem helt ogenerade nattskärror kantade vägen.

När dagens märkning var avslutad kunde 132 nymärkningar inräknas. Andra hundra-dagen i rad, inte illa. Vanligaste arter var; lövsångare (41), ärtsångare (17), trädgårdssångare (12), svartvit flugsnappare (12) och grå flugsnappare (9). En göktyta fångades under första nätrundan, alltid lika fascinerande att se dom på nära håll. Det var full fart hela märkningsperioden. Tack till Lasse, Mia och Oskar som höll jämna steg med undertecknad märkare. En kustlabb och sex storlommar sågs också.

Dagen avslutades med middag med lammgryta och rödspätta på Majstregården. Efter en misslyckad utryckning för att se en gammal havssula på Rivet återvände vi något sura till förläggningen i Skoge. Nytt larm strax före 18-tiden. Helt plötsligt var det fullt allvar, nu eller aldrig! Skam den som ger sig. Belöningen uteblev inte. Det blev en fantastiskt fin uppvisning av sulan på Rivet.

Clas

Inga kommentarer: