tisdag 17 augusti 2010

Handkryss?

Idag var det en finfin dag vid märkningen. Det fläktade kanske i mesta laget, men fågelmässigt hade vi trevligt med ytterligare dryga 100 märkta som var ganska väl utspridda över morgonen. Två såna här



och fler såna här


än lövsångare. Överlägset högst i antal nådde idag trädgårdssångare som därmed är talrikaste sångaren för andra dagen i rad.

Större hackspett 2
Näktergal 3
Rödstjärt 4
Stenskvätta 2
Taltrast 2
Härmsångare 2
Höksångare 1
Ärtsångare 6
Törnsångare 2
Trädgårdssångare 45
Svarthätta 1
Grönsångare 10
Lövsångare 9
Grå flugsnappare 1
Halsbandsflugsnappare 1
Svartvit flugsnappare 15
Törnskata 2

Diego är förpassad till spisen. Från bloggarsoffan kan vi övriga meddela att en fantastisk doft sprider sig över nejden. TKN, som var den enda som svarade på gårdagens fråga, får omgående transporteras per helikopter till fiestan som snart ska gå av stapeln. Dagens fråga gäller en art vi inte har lärt oss än. På lite håll såg den ut som en gärdsmyg men på närmare håll mer som en liten hyena med vingar. Eftersom vi inte visste vilken ringstorlek som gällde så släpptes den direkt vid nätet och kunde glatt segla iväg. Då vi i föreningen ju faktiskt har officiella experter på området ska det knappast bli svårt att bli av med priset som denna gång består av det som återstår av Clas fikabröd.




Folket från Lund hade med sig bullar till Clas häromdagen, men dessa hann till vår förtjusning inte ätas upp i 135-rushen. Det gäller alltså att lägga på ett kol med svarandet innan sötebrödet tar slut!

3 kommentarer:

Perra sa...

Ååh, känner dofterna från det spanska köket ända in till stan! Sa ju för flera år sedan att Göstas gård med omgivningar är en kopia av Andalucien så vår spanske vän måste väl känna sig hemma!? Beträffande mammalien i nätet är jag tyvärr offroad. Har ingen bra bok för gruppen i fråga men tycker spontant att den har för stora öron för att vara en nordisk fladdemus (även om storlek, med jämförelse mot maskorna) kanske är OK. Nån med bättre ögon och böcker får fälla domen.

Bimbi Ollberg sa...

Sätter en guldpeng på Nordisk. Känns för stor för dvärg-. Bimbi

Anonym sa...

Är det inte en fräsetuss?/Roger