tisdag 31 augusti 2010

Oj, oj, oj

Vilken morgon! En klar himmel, lugnt och 9 plusgrader i soluppgången, kan det bli bättre? Hela dagen blev en enda stor njutning. Snacka om privilegium! Åtta nattskärror på vägen till märkplatsen höjde pulsen. Var vädret för bra? Morgonens märkning med endast 57 fåglar antyder detta. Visserligen hade jag endast 10 av 18 nät aktiva p.g.a. ensamarbete, men det var ganska fågelfattigt i märkområdet.

Totalt märktes 57 fåglar. Vanligaste var lövsångare (14), trädgårdssångare (11), ärtsångare (8), svarthätta (7) och trädpiplärka (3). Antalet arter (13) visar att det var ganska liugnt i märkomtådet.

Dagerns klo blev en gammal bredstjärtad labb (ljus fas). Den upptäcktes ca 200 m utanför märkarboden när den drog norrut, tvärvände och attackerade utan framgång en gråtrut, rastade på vattnet en kort stund innan den försvann. Vid Rivet sågs en gammal kaspisk trut.

I brist på sträckande fåglar passade jag på att städa märkarboden. Slängde en gammal madrass full av ohyra. Den som saknar den kan kan höra av sig till undertecknad. Full kompensation utlovas motsvarande maximalt 45 cl pilsner.

Clas

1 kommentar:

Kristoffer Lager sa...

Bra jobbat. Både med märkningen och städningen.