torsdag 12 augusti 2010

Livskvalitet

Hej alla glada bloggläsare.

Ni har missat något idag. En helt underbar morgon vid Hoburgen med svag sydostlig vind, kortärmetemperatur och lätt molnighet. Till råga på allt 18 nät och lagom med fågel i buskarna. Det kallar jag livskvalitet!

Morgonens märkning gav 47 fåglar av 14 arter. Inget uppseendeväckande, men varje fågel är en upplevelse. Mest anmärkningsvärt var att antalet egna kontroller upphört. Förodligen hade de fåglar som upphehållit sig i området dragit iväg. Svårt att förstå att de lämnat Gotland.

Vanligaste märkart var lövsångare (12), tätt följd av ärtsångare (11). Bland övriga arter märks trädpiplärka (1), höksångare (2), gransångare (1) och halsbandsflugsnmappare (1).

När gemene man vaknat anslöt sig till min glädje Bimbi. Efter sista nätrundorna drog vi till Rivet för att "hänga in" en ung svarthuvad mås och medelhavstrut". Dessförinnan hann vi kalibrera oss vad gäller fettklassning av fåglar. Det mest sorgliga med hösten är att fåglarna blir fetare och fetare. Oj, vad jag får dåligt samvete. Dags för GI-metoden igen. Dagens enda solk i glädjebägaren var att holken var.

Clas

1 kommentar:

Åsa sa...

Låter härligt. Jag ser fram emot en vecka livskvalitet med start på söndag!