fredag 9 maj 2008

Fåglar som klasar i näten!

8 maj

Dagen bjöd på mycket fågel, de hängde som i klasar i näten. Lövsångarna dominerade stort med 130 stycken, sammanlagt blev det 200 fåglar.

Efter att ha slumrat lite efter märkningen, var jag ute och gödde tulpanerna en sväng och hade då turen att upptäcka en honfärgad ringtrast i ett av träden. Tyvärr försvann den ned i vegetationen och återsågs inte senare. Karin och jag åkte på eftermiddagen iväg till Naturum, och på väg därifrån meddelade Ola att det hade setts en härfågel vid Skoge. Vi tryckte gasen i botten på fiaten och vid Muskmyr plockade vi upp Lasse som cyklat ner till Sundre. Härfågeln sågs hyfsat vid några tillfällen. I samma område såg vi ett gäng svartpälsbin i bobyggartaget och jag lyckades med viss framgång väcka ett intresse för denna hotade art.

Kvällarna här har jag ägnat åt att lyssna efter fladdermöss, vilket inte är någon bra kombination med ringmärkningen. Det blir inte många timmars sömn! Men det är mycket fladdermöss i trädgården, och arterna varierar rätt mycket mellan dagarna, så det är nog mest flyttande individer.

/Oskar, också känd som kapten Baines

Inga kommentarer: