onsdag 7 maj 2008

Så nära men ändå så långt borta….

7 maj

Idag sken solen nere på Hoburgen och det blåste lätt. Vi fångade 47 fåglar, men inget uppseendeväckande. Däremot kom Johan på besök med nybakade frallor och piggade upp vår förmiddag.

Efter märkningen var det dags för den dagliga tuppluren men den blev inte lång. Ola hade fått tips om att man sett en präriemås vid Paviken. Vi slängde på oss kläderna och kastade oss in i Olas fina buss och åkte så fort bussen och hastighetsgränserna och långsamkörande lastbilar tillät. När vi kom fram ställde vi oss vid vägen mellan golfbanan och Paviken, ett strategiskt bra ställe tyckte Ola, för då kunde vi ha koll åt båda två hållen samtidigt. Och strategin var nog bra, men slumpen ville annorlunda. Några minuter efter att vi anlänt sågs måsen några hundra meter från oss, men vi fick aldrig se den. Trots att vi åkte runt till olika strategiskt bra platser och kollade på alla skrattmåsarna som flög i luften, och det var många måsar. Klockan tre kom vi på att vi inte ätit något ordentligt på hela dagen och gjorde en kort matpaus i Klintehamn, men sedan var vi tillbaka igen. Men det hjälpte inte, måsen var borta. Till Olas stora förtret.

Som lite plåster på såren fick vi i alla fall se en adult aftonfalkshane på mycket nära håll flyga runt och leta mat. Den var mycket stilig.

Nu är vi hemma igen, ganska trötta och lite besvikna. Inatt kommer innan vi somnar kommer vi att räkna skrattmåsar istället för får.

/Karin

3 kommentarer:

Grosshandlarn sa...

Hola amigos! Som extra plåster på präriesåret kan jag nu meddela att efter diverse måsexpertis granskat dom bilder som Jörgen tog på "kräket" igår, så verkar det hela röra sig om en avvikande 2k dvärg- o inte om en präriemås! Mao - Tuomo du kan pusta ut nu! För er som inte vet så sitter nämligen TKN i tämligen ensamt majestät bland oss SGare på den ytterst celebra VIP Larus pipixcan-tronen efter att nästan ha blivit överfallen av en dylik i Skoge (han kom alltså inte undan den) ngn gång under den ytterst mörka motsvarigheten till skådarnas medeltid även känt som mitten av 80-talet då granskningen inte höll samma standard som idag och vill gärna så förbli...
;)

Anonym sa...

Vill bara meddela att även den medeltida varianten lyckades med konststycket att bli fotograferad och därmed lyckades klara av den stentuffa RK-granskningen i efterskott.
Två stentunga Novoflex spelade "Livet i finnskogarna" medans slutarna slaskade fram i sina 15-delar/sekund.
Mats G. tog (mo-)bilen bort till telefonkiosken vid Körsbärsgården för att larma de närmaste, d v s Lasse J. och ingen mer.
Det gick då också.

Said the anonymous mr.T.

Anonym sa...

Troligen gjorde mr T dessutom sitt scoop endast iförd kalsonger. Det var så han brukade slå till på den tiden. En partiell föregångare till nutidens modefluga - nakenskådning(om än ett ovanligt tyglöst mode)