onsdag 6 maj 2009

Ännu en glömbar dag

Morgonen började i vindens tecken. Det hade visserligen klarnat, men sydvästan drog hyfsat frisk över stäppen och gjorde tillvaron kall och mindre angenäm. Lofa hade ryggont, vilket innebar att BOG fick "arbeta" ensam fram tills familjen dök ner strax efter 6. Vinden började sakta avta och hoppet steg...äntligen skulle fåglarna börja dyka ner i näten, men då kom regnet... Vi fick avbryta i förtid och bege oss till ett urblåst och iskallt hus i Digrans. Sällan har man upplevt nåt så kallt inomhus. Inte ens kaffe och mat värmde tillräckligt. Och att värma sig med whisky kl 11 på förmiddagen kändes inte riktigt ok.
11 fåglar försågs med ring innan regnet: 2 Röstj, 1 Ärsån, 1 Phcol, 6 Lösån och 1 Bofin. Inte en enda skådare så långt ögat nådde idag - drar inte Sudret längre?
En ortolanhanne hade nöjet att gästa stäppen en stund på morgonen, men nåt nät var den inte intresserad av. Annars var det nästan lika magert i obsboken som igår.
Regnet fortsatte ända till kvällen, då det sakta men säkert upphörde och tillvaron började anas liiiite ljusare. Vinden har även den avtagit, så i morgon...kanske...nja...man har ju vatt me´ förr.
Vi tar inte ut nåt i förskott, men hoppas på en bättre dag i morgon. På kvällen fick vi i alla fall höra göken igen, alltid nåt! En östergök förstås - tröstergök. Det behövdes efter andra glömbara dagen.

Bimbi

2 kommentarer:

Torsten G-P sa...

Ha förtröstan! Snart kommer de stekta sparvarna flyga rakt in i era öppna munnar medan vi andra sitter inlåsta på jobbet.

Tuomo sa...

Inte för att det är, eller bör vara, en tröst, men det verkar vara väldigt avvaktande i hela landet på märkarfronten.