torsdag 14 maj 2009

De lovade ost, men den åts upp

Idag har det äntligen sträckt in lite fågel, så med rätt förutsättningar tar vi 120 imorgon. Bortsett från den tilltagande vinden var det ändå rätt lagom idag med 60 blankt.

Sädesärla 1
Rödhake 1
Blåhake 10
Rödstjärt 1
Ärtsångare 3
Törnsångare 2
Gransångare 1
Lövsångare 39
Grå flugsnappare 1
Svartvit flugsnappare 1

En trastsångare kraxade uppåt branten och sågs senare röra sig mot och i märkområdet men den undvek maskorna.

Lars Imby med exkursionsgrupp skådade av Rivet och kom sedan förbi och handlade vykort och dekaler, så nu kan verksamheten hålla igång också nästa år och visa blåhakar för besökarna (även om de hade en massa blåhakar i fält också!).

Bengt åkte hem idag medan Todda och Matti väntas dyka in under natten. Vi tidigarelade veckostädningen till torsdagen, så att de senare inte ska behöva öppna med ett idogt fejande, men vi har försummat stenskvätterundan (framförallt med anledning av den envisa vinden från nordsektorn) så det bör avklaras imorgon.



Dagens quiz A. Två lysrör (nya), fyra glimtändare (varav två nya och två gamla varav en troligen trasig) och en strömbrytare (gammal). Hur gör man för att få båda rören att lysa samtidigt? Som vanligt står valfri glass på spel.

Dagens quiz B (Hur får vi in gräsklipparen i bilen?) har Norrby redan besvarat, så glassen går oavkortat till Burgsvik.

Middagen förlagd till Folkeryds, där även färskt bröd inhandlades. Butterkakor har en förmåga att försvinna från socknen, så vi nöjde oss med en mindre stöldbegärlig mandelkrans.

1 kommentar:

Anonym sa...

Quiz A besvaras med QuiZ B: Underskatta aldrig Norrbys. Ta med alla delar i en påse och lämna in och meddela att Todda och Matti hämtar på måndag. Norrbys har t.o.m typ biblioteksrörelse under sommaren!/ROM