fredag 8 maj 2009

Stora lövsångardagen

Äntligen!!!!! En drygt svag SW vind svepte fram över stäppen och solen steg vackert upp över fyrberget. Vi anade redan då att nåt var på G. Näten började rassla vid gryningen och det fortsatte så i jämn takt. Totalt 84 fåglar fick ring, varav hela 73 var lösån.
Årets första sockennäktergal gladde oss med sin skönsång (?) på morgonen i märkområdet och en hanne gulhämpling gjorde två överflygningar, annars bjöd väl inte förmiddagen på särdeles mycket spännande.
I Digrans vädrades näten ett antal timmar och en kul kontroll gjordes: en lösån märkt här av TLI den 22 maj 2005 (som 2+) beskådades i handen. Livet kan ibland vara långt även för en liten tropikflyttare. Den är alltså född 2004 eller tidigare och 5 år gammal (eller äldre).
På sen eftermiddag gjorde vi ett besök i Gervalds och tittade på hybridskraken som dykt upp igen (kamskrake x småskrake), en långhårig sak som ligger som en tupp på gödselstacken i sin lilla pöl.
Lite oro i ledet skapade nyckeln till framdörren. Vid läggdags konstaterades att den var borta och gick inte att finna. Tillslut, efter diverse diskussioner om besök hos Norrbys i morgon för inköp av helt nytt lås eller hyra av metalldetektor, hittades den lilla rackaren. Den låg vackert placerad på ett bord inomhus. Numera försedd med ett ordentligt snöre.
Lofa åkte hem idag och i morgon sker byte av personal. När detta skrivs i sen timme har regnet åter börjat skvala och blåsten viner runt knuten...säg den lycka som varar. Vi hoppas ändå på att SMHIs prognos om upphörande skurar är sann...

Bimbi

1 kommentar:

Robert sa...

väl kämpat trots vädermotstånd hölls sig andan på hög nivå alt moral!