tisdag 12 maj 2009

Svarthätta i svart påse...

Några sammetspåsar hade vi dock inte tillgång till vid halv sex-rycket imorse då det smällde i en högst oväntad gäst i centrumnätet. "Vilken konstig svarthätta som blöder runt ögat", tänkte Bengt, men kom sedan underfund med vad det verkligen rörde sig om. "Här har jag en riktig goding, tror inte den är märkt i Sundre tidigare och ett Sverigekryss är det helt klart", sa han då vi möttes under andra nätrundan. Vi gick sedemera in med påsarna i boden och märkte av det som fanns, men sparade det bästa till sist. Leo stoppade ner handen och fick upp Sveriges 6:e SAMMETSHÄTTA.





Inga konstigheter, egentligen. En fet liten rackare och inget större besvär med artbestämning. Det blev ett par telefonsamtal och under dagen har man hört av sig från såväl GA som C3. Fågeln släpptes en kvart över sex och flög då genast och satte sig i en buske. Därefter var den spårlöst borta... Det ryktas emellertid om att ett par Sundregruppare observerat fågeln senare under dagen - kom förbi och avnjut lite krysstårta!



Åsa beklagar att vi inte använde den händelselösa gårdagen till att ta reda på hur SG-kameran funkar. Följaktligen blev det inte så bra bilder som man skulle kunna hoppas på vid ett tillfälle som detta.

Märksiffor:
Göktyta 1
Blåhake 4
Rödstjärt 2
Koltrast 1
Sammetshätta 1
Ärtsångare 1
Törnsångare 3
Svarthätta 1
Gransångare 1
Lövsångare 25
Svartvit flugsnappare 3
Bofink 1

I övrigt kan konstateras att lövsångarna har groteskt långa vingar.

6 kommentarer:

Robert sa...

Så fräckt!!! Stort Grattis till Er i verksamhet och till hättan som valde Sundre som semesterort! Är den kvar till tisdag om en vecka eller kan den ringa in en kompis?

Vi som var där sa...

Tack, Robban! Kul med lite uppmuntran bland lövisarna. Men vad ska man sikta på imorgon?

Nån glass för det vänstervridna säkringstipset blir det inte tal om, men du kan få en bit veckogammal prinstårta på tisdag.

marie i falun sa...

grattis!
det var en fin föggel!

Anonym sa...

Grattis! Kul med en skrammelhätta i Sundre! Med erfarenhet av arten från Grekland kan jag säga att smitrisken är jämförbar med gärdsmyg ur påsarna..../ROM

Tuomo sa...

En rosa dröm från Bagarn i Hemse. Fjolårets var väl gul? Hur är det, var tionde tårta gratis, eller? ;)

Åsa sa...

Att du var så observant på tårtor Tuomo,
jag trodde att det var Paul som var tårtexperten i föreningen...
Jag betalar gärna hundratals kronor för tårta om det är så här roliga saker att fira!