fredag 29 maj 2009

Danskt i nätet och Sundres egna bildoktor

Under nätuppsättningen idag hördes en vaktel, vilket var början på en riktigt bra dag. 84 arter i nätet och ängshök, mindre flugsnappare och busksångare i branten ovanför märkområdet. En härmsångare märkt i Danmark fångades, liksom en blåmes som var märkt som ung i Sundre 2005. Följande arter märktes idag:

rödhake 1
koltrast 1
kärrsångare 2
härmsångare 10
ärtsångare 7
törnsångare 18
trädgårdssångare 12
svarthätta 6
lövsångare 18
grå flugsnappare 3
svartvit flugsnappare 1
törnskata 2
rosenfink 1
domherre 2

Under dagen märktes också några fåglar i trädgården, bland annat den här brandgula fågeln som Tommy plockade. Hade jag plockat den hade jag börjat leta bland nordamerikanska tättingar, men Tommy briljerade med att omedelbart arta den till rosenfink. Den kan tydligen ha en sådan färgvariant ibland. Det är inte fel på färgerna på bilden, fågeln är så guldgul och jag är så röd om näsan.




Bosse bildoktorn är en känd profil, men sundregruppen kan stoltsera med en alldeles egen bildoktor i form av Sivert. Idag såg jag och Lasse att det var något som hade läckt från bilen när den stod parkerad utanför Hoburgshallen, då vi just hade hämtat Lasses son Hannes som hade kommit med bussen. En närmare titt under huven visade att det hade läckt rätt mycket bensin och en hel del kylarvatten. Vi var båda helt handfallna och funderade på vad vi skulle göra nu. Vi ringde till Sivert, som just höll på med lövsångarmärkning tillsammans med Tommy, och det visade sig att det var ett helt riktigt drag. En halvtimme senare stod han och skruvade och fixade med ett gediget handlag, och en utbytt slang senare så var bilen åter i topptrim. Sivert utnämns härmed till dagens hjälte!

Slutligen säger vi alla grattis till Hannes som fyller år idag!

/Oskar (som skrivit), Lasse, Tommy, Sivert och Hannes

1 kommentar:

Robert sa...

Hej
Kan man inte få se fler bilder på gula Rosen! Såg ju väldigt fräck ut. Blev så nyfiken! Lägg ut på Bloggen eller skicka till mig! kavhed@yahoo.com