lördag 9 maj 2009

Och det började blåsa...

Regnet skvalade när väckarklockan ringde. PSG tog sovmorgon, jag duschade och åkte ner till märkområdet. Vid 5-tiden slutade regnet och vinden var bara måttlig från SSW, så vi torkade näten ett tag. Det visade sig att det fanns fågel i området trots nattens regn och 18 fåglar hann märkas innan vinden kantrade och tog i med orkanstyrka från W, nåja i alla fall blev den så frisk så vi fick avbryta märkningen.
Detta var troligen vår sämsta vecka någonsin vad gäller antalet märkta fåglar, men vad göra. Vi har haft det gott och trevligt och en och annan kul obs har det blivit.
Stäpphöken blåste ner mot Rivsviken medan PSG idkade naturvård och klippte buskar (för att rädda näten vid framtida blåst). Själv fick jag inte se den för jag satt och ryckte undre stjärttäckare av en lövsångare.
I en timmes tid hade vi näten uppe i trädgården, för här var det minsann lä. 7 fåglar fick ring. Feta och fina är dom flesta i Digrans...
Efter hoppackning och slutstädning drog PSG mot Visby och familjen Ollberg mot dagisutflykt på Näsudden. Vi återvände en sista vända för att fixa allt formellt (handkassa, inläggning och blogg) och packa bilarna proppfulla med grejer (tv, video, spel, kläder i parti och minut och allt möjligt annat). Vi tackar nu för oss och lämnar med glad hand över till nästa gäng som förhoppningsvis anländer under dagens lopp. Vi önskar Leo, Åsa & comp lycka till... Sundre är fantastiskt, vare sig det är stiltje och stekhett eller orkan och svinkallt.

Bimbi

Inga kommentarer: