söndag 24 augusti 2008

30 mm gav 238

Söndagen den 24 augusti kommer att gå till historien som en märklig dag. Regnet vräkte ner under i stort sett hela natten och när det var dags för att dra upp näten hade det övergått till mulet och lätt disigt väder med svag nordostvind som sedan sakta ökade. Under natten föll totalt 30 mm regn och under tidiga morgontimmarna kom det några skurar till. Fredrik gjorde sin sista insats för den här gången och från 5 på morgonen fick han göra skäl för mödan. Vår smala lycka var att Tudde dök upp för att vara exkursionsledare, men inga exkursionsvilliga skådare dök upp så även han fick plocka ch skriva för glatta livet i tre timmar. Tina och barnen kom ner strax innan 7 och fick en låda direkt. Näten kryllade av svartvita flugsnappare (63) trädgårdssångare (87). Totalt fick 238 fåglar en ring, vilket var höstens rekordnotering. Dessutom kontrollerades en lettisk svflu, faktiskt en gammal hona. Likaså en kontrollerades en främmande haflu. Bland roligare i nät kan nämnas en gräshopssångare och tre sävsångare.
Lika plötsligt som allt började vid 5 tiden tog det slut vid 9.30... Då hade de första exkursionsvilliga skådarna dykt upp.
I fält blev det inte mycket att skryta med. BOG var inte ute ur boden mellan 5.30 och 8.30!
Dock flög en forsärla över märkområdet (tur att fåglar låter!).
Efter vissa strul med tidtabellen för bussen kom Fredrik iväg via Hemse dit Tina körde honom. Bimbi åkte iväg till Grogarnsberget för ett dop och en vigsel, en bra avslutning på en hyfsad dag.
Regnet fortsatte under eftermiddagen och upphörde först till kvällen. Vi ser fram emot en ny dag med svaga nordostvindar i morgon,

1 kommentar:

Anonym sa...

En härlig dag var det och en härlig avslutning på mina två veckor. Noteras kan att varje dag någon åkte hem var bra dagar i nät under mina två veckor. första lördagen åkte Jens och Annika och vi hade 218 fåglar och nästa lördag åkte Lars och vi hade 143 fåglar, sen söndagen när jag åkte blev det 238. Vi kanske skulle ha perioder med bara halvveckor resten av säsongen så antalet märkta ökar till normal nivå till 15 sept?!