onsdag 27 augusti 2008

Och så kom stormen...

Onsdag morgon inleddes med måttliga väst - sydvästvindar och i princip inga fåglar i Sundre socken. Det visade sig vara förödande tättingfritt hela förmiddagen. Vi lyckades säkerligen fånga alla 8 (förutom några envisa ärlor och svalor) som fanns. Bland dessa var en kärrsångare som dessutom till Linköpingsbornas glädje hade en fästing under näbben. Den (fästingen) befinner sig numera i +4 graders svalka i kylskåpet i Digrans.
Klockan nio började regnet som sedan tilltog under dagen för att till kvällen övergå till nåt som nästan liknade en tropisk storm. Kulingvindar var utlovade, men så långt nådde inte styrkan riktigt. Rikligt med vatten fick vi dock.
I fält denna dag var höjdpunkten en ung citronärla som behagade flyga rakt över boden på förmiddagen med siktet inställt på Rivet, en gammal havsörn som också såg till att dagslistan utökades med diverse änder (några ordentliga uppflog) och en jätteflock kajor och kråkor som inte gillade Earnie alls.
Summan av kardemumman var att Tina och barnen fann för gott att åka till Burs för en lång natts sömn i egna sängar och med en barnkanalsförsedd TV (+ det tvivelaktiga nöjet att betala en mängd räkningar!).

Vindarna har varit envisa denna höst och få kan väl klaga på torka nu längre. Återstår att se om SMHI håller vad de lovat att det skall klarna upp under natten och att vindarna skall avta.
Undertecknad skall nu försöka få några extra timmar sömn för att vara redo för en ny dag bland Sundres bevingade vänner i morgon. Vare sig det blir stormfåglar över havet eller vilsna tättingar i märkområdet, så ser vi fram emot en ny fågelrik dag. Sundre är alltid Sundre i alla väder!

Bimbi

Inga kommentarer: