tisdag 26 augusti 2008

Sista sommardagen - hösten är här?

Morgonen började fantasiskt - inte en vindpust, stjärnklart och varmt. Sakta med säkert steg solen över horisonten och dök upp någonstans bakom fyrberget och brände bort det lilla dis som fortfarande svepte över Sundre. Det kändes som om allt var rätt, men... Inte mycket hände i fågelväg. Näten hängde stilla och lockande, det pep i varenda buske, men... 49 märkta var visserligen bättre än igår, men inte ens i fält kunde särdeles mycket noteras. Höstens första tobisgrissla skvalpade omkring utanför Hoburgsklippan, några tomfalkar jagade vid Lindbergs gård och en havsörn satt som en vingtorkande skarv på en pinne vid Muskmyr (det såg faktiskt riktigt kul ut och det varade länge!), höstens första svartmes nätades idag tillsammans med såväl blåmes och talgoxe så nog är hösten här!

Vi fick förresten grannar igårkväll - Orleifs morbror Esbjörn dök upp med barn och barnbarn. Nu låter det en hel del från granntomten! I övrigt översvämmades socknen av letter (inte ringmärkta som i förgår, utan busslaster vid stenmuséet och Majstre) och tyskar. Hösten är här!

Marcus och Bimbi gick en ännu längre kvällspromenad i kväll, nästan bort till märkområdet längs Rivvägen (vägen förbi Lindbergs gård). Att inte Sundregruppen satsade och köpte det huset? Vilket fynd för 6.5 mille!

Kvällen avslutades som de flesta kvällar denna sommar (så känns det i alla fall) med regn! Vi får hoppas det ger sig innan gryningen så vi har en chans att nå upp till förra årets augustisiffra (drygt 300 kvar!).

vid datorn Bimbi

Inga kommentarer: