fredag 29 augusti 2008

...och så mer vind...

Att det kan finnas så mycket vind i världen! Borde den inte ta slut snart? 8 m/s enligt SMHI, vilket innebar att det visserligen fanns lite fågel i märkomådet, men bara 21 behagade stanna i nät för att få en ring. Dessutom kontrollerades bl.a. en gulsparv märkt av Palle i maj 2003 (som F20).
Inte ens havet var särdelse givmilt idag. Inte en labb i sikte trots gott om tid att spana och massor av labbar i Östersjön. 10 dvärgmåsar drog dock iväg mot Öland (i hopp om bättre väder?) och en lärkfalk likaså. Årets första (!) svarthakedopping seglade i medvinden förbi mot sydväst och en brunhök gjorde ett tappert sträckförsök men gav upp.
Vinden fortsatte (t.o.m. ökade) hela dan och på eftermiddagen öppnades vattentanken igen ovanför oss och det vräkte ner i 20 minuter.
Tittar man på SMHI´s prognos för imorgon så är det N 4 m/s och sol. Hoppfullt? Återstår att se.

Tinas föräldrar kom och hälsade på, vilket även mastklättrare Lilja gjorde. På sem eftermiddag och kväll vidtog diverse uppsnyggningsaktiviteter. Tina klippte gräset i Digrans och Bimbi och Marcus skurade boden. När moppades golvet senast? Skitigt och fjädrigt var det! Nu återstår bara sista natten för den här gången och en morgon i märkområdet med svajiga nät (eller skall det äntligen bli lite lugnare och mer fågel?) innan vi drar hemåt imorgon eftermiddag. Tack för denna vecka, som märkmässigt blev en flopp men som annars varit riktigt trrevlig (om än ganska öde!).

Ha´ det!

Bimbi

Inga kommentarer: