torsdag 21 augusti 2008

Krigsdeklaration

Sundregruppen har startat krig(igen)!
När vi idag skulle kolla om vi hade tillräckligt med potatis till morgondagens smäcka blev vi smått förvånade när alla potatisar var mer eller mindre sönderätna! Det huserar möss (av okänd art varför X-kort ännu saknas) i skafferiet! Dessutom såg Lars en av de små gynnarna. Fällor och annat nyttigt (som grönsaker) kommer att köpas i Burgsvik i morgon.

Annars har dagen flutit på lugnt, inte så mycket har hänt, vi har jagat en möjlig aftonfalk men den gick upp i rök, sen åkte vi till några strategiska platser men där fick vi bara ett gäng lärkfalkar. Till sist tog vi en tur till östkusten men det gav inte så mycket det heller. På vadarfronten är det också knapert. Vi har inte sett svartsnäppa på närmare en vecka och igår och idag har vi totalt sett 7 calidris av 1 art, ni får gissa vilken. Även rödbenor saknas nästan helt i Sundre. Om ni har haft koll på vår märkning på Svalan så har ni kanske sett att vi nästan helt saknar lövsångare i märkningen! På hela augusti har vi tagit 658 fåglar och bara 147 av dem har varit lövsångare. Det är bara 22,3% av ringarna som sitter på lövsångare mao. Undrar om det bara är vädret som gör att de saknas eller om det hänt nåt med lövsångarpopulationen i stort?!
Johan Träff kom på besök med sina alltid nybakade frallor från Folkeryds, mums!!! Han hade noterat att den 21 aug nu flera år i rad varit flugsnappardagar och ville nu vara med på en. Tråkigt nog var det bara en enda flugsnappare bland de tio fåglar som vi fångade… och den var före han kom… Men, men. Bättre lycka nästa år Johan!

Det är nog allt för denna gången, hoppas ni alla där ute i den verkliga världen har det bra och njuter av livet, det gör vi!
//
Fredrik och Lars

2 kommentarer:

Anonym sa...

Och jag som tyckte att det var många lövsångare i början av min vecka...
(Det har talats en om att Öland hade en del!)

Kul att läsa hur det går för er! Det var verkligen kul att vara där med er en vecka och se hur allt fungerar o lära mig "plocka"!
Fortsatt lycka till...

Anonym sa...

Sju tundrasnäppor, det var inte illa.
Lycka till med kriget!!