tisdag 12 augusti 2008

Prrrt-prrrt-prrrt

Så lät det kl 10.00 i luften över boden. Det var biätaren som sträckte förbi på hög höjd (säkert 20x näthöjd). Kl 10.30 lät det igen, denna gång betydligt lägre, bara 10x näthöjden… (ni som undrar varför jag anger detta kan läsa Koffes inlägg på förra post) En ytterliggare orsak är att vi inte kunde hitta näthissarna som användes i Skoge. Var är dessa?
I övrigt var medelhavstruten kvar nere på Rivet och den beskådades av oss alla.

Dessutom var det bra fart i näten så vi tog 99 fåglar av 21 arter. (Vi hade ju låtit näten vara uppe lite till(och kanske fångat biätaren) om vi inte räknad fel och trott att vi var på den säkra sidan…) Höjdarna i nätet var gräshoppsångare, höksångare, hämplingar, rosenfink och, självklart, mindre hackspett.

När vi fångade gräshoppan fick både Fredrik och Jens stora skälvan när de såg de undre stjärttäckarna. De var ”perfekta” för träsksångare! I övrigt var den däremot en gräshoppsångare så det var inget att göra… Foton finns, men vi har inte hittat sladden till kameran än… men vi (Fredrik) letar!


Idag har Jens blivit den meste danske märkaren i Sundre! Det tog bara 16 år att slå Jens Bagger enda säsong… Men nu är han kung bland danskarna med sina 4780 klämda ringar. Dessutom fick han två sundreX idag så han går och är riktigt lycklig just nu.


Bilen, som varit död en tid är kanske på väg att återuppstå, om vi lyckas starta den imorgon ska den köras upp till Visby och så ska Tudde ta hand om den… Om vi lyckas starta den dvs.

Nu kryper vi till kojs, hoppas på lite mer fågel i näten i morgon.
LLSG

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ni hade ju faktiskt två chanser på er. Att hävda att den flyger högt upp är ingen ursäkt ;)
Nåja, ett stort grattis iaf till allt ni har att fira.

Sundregruppen sa...

Vi visste inte vilken ringstorlek han skulle ha så vi lät han flyga... =)