måndag 25 augusti 2008

Vart tog dom vägen?

Så vände vinden igen, denna gång till nordväst. Även om den var svag, så innebar det att fåglarna försvann. Gårdagens 238 blev till 30 idag, så det fanns gott om tid att äta frallor (20 st, inklusive rågbullar på hustruns order! - nåja, några finns kvar i frysen) med rökt fläskfilé som Johan T bjöd på. Han kom en sväng ner till oss innan han skulle dra till Falsterbo för där lär det vara mer rovfågel än i Sundre?!? Vi som idag hade både en brunhök, två havsörnar, 1 ormvråk, en duvhök och ett tiotal sparvhökar i socknen!
En annan som tittade till oss var Micke Tholin som även han försvinner till skåneland, dock mer permanent. Så går det när man klipper sin 300:e art på ön, då drar man! Dålig stil! Jag föreslog honom Luleå istället för Lund, för det är en större utmaning att nå nästas 300-streck i Norrbotten än i Skåne! Ön börjar tömmas på skådare - dags att åtgärda saken. Till verket ungdomar!

På kvällen gick Bombi och Marcus en promenad från Digrans till Livräddningen för att titta på sjömärken (!). Gott om fågel var det visst där också! Nu har vinden stillnat totalt, barnen sover och även undertecknad börjar ana behovet av några timmar sömn. Vi ser fram emot en vacker morgondag (klart, 1 m/s SW utlovat), men några fåglar i nät vågar vi inte hoppas på.

Inga kommentarer: