torsdag 14 augusti 2008

Bilen brummar...

Snabb resumé från igår
I näten flög det in 14 st för märkning och 4 st kontroller… hämpling, gräshoppssångare, svartvit- och halsbandsflugsnappare var ibland dom.

Bilen lever, eller rättare sagt, den vaknade ur komat och vi har kört 2 varv runt Sundre och en tur upp till Visby. Den behöver en lite knuff därbak för att komma igång, men det gör Fredrik och Jens så bra medan Annika sitter vid ratten. Det tog en liten stund innan A helt hade fattat hur hon skulle göra, men efter att bilen blivit igång knuffad i uppförsbacke (mot Hoburgen) startade den och F och J kunde gå tillbaka till stugan och ta igen krafterna…

Väl i Visby undersökte Tudde bilen och efter en stunds frågetecken fann vi att det inte bara var kortslutning (säkringen till radio/innerbelysning/klocka/cigarettändare är nu borttagen och ska inte sättas tillbaka då den drar all ström = batteriet töms) utan även sprickor i slangen till kylaren. Besöket hos Mekonomen resulterade inte i en ny slang, då det ej fanns någon sådan, utan det bestämdes att allt lagas med silvertejp…

På hemvägen sågs den röda gladan cirkulerande utanför Sundre, annars ingen speciell skådning.
Ett efterlängtat stop hos Folkeryds på kvällen och det beställdes in 3 Kajpar och 3 tårtbitar… firande av Sundrekryss… och som ny här på Sundre tycker jag att det är en väldigt bra tradition =)


Dagen i ära… ingen märkning då det blåste för mkt, istället sovning!
Skådning vid Livräddningen, Rivet, Aurriv och Stockviken resulterade i att Annika fick 3 nya kryss. Mkt trevligt om man bortser från blåsten.
Näten i Digrans tog rekordfångst för en stund sedan, hela 4 talgoxar och en blåmes – alla omärkta!

Timman är fortfarande ung så det blir mer skådning!
- Annika

1 kommentar:

Anonym sa...

Allt går att laga med silvertejp! Går det inte, använd mer. Fortfarande sönder? Skrota!!