tisdag 21 augusti 2007

21/8 Dumbo regerar

Dagen började med att Koffe sa: ”Det blåser för lite”. Med andra ord inte tillräckligt för att ställa in märkningen och åka upp till Faludden och skåda sträck, men för mycket för att vi skulle få någon fångst. Detta ska dock inte ses som en önskan att smita undan märkning. Utan snarare ett uttryck för tanken: Om det nu ändå ska blåsa kan det väl blåsa rejält (Koffe kommer från Västkusten).
Väl nere i märkområdet märkte vi att vi faktiskt fick lite lä bakom Hoburgsklippan, trots NO vindar, vilket gjorde att märkområdet var ganska lugnt. Det fanns också en hel del fågel och vi fick en hyfsad dagssumma, 45 fågel av 10 arter. Under morgontimmarna friskade dock vinden i och vid 8 drog vi ihop näten.
Lars, om du läser detta, så vill vi bara säga att vi är uppriktigt ledsna för din skull. Idag fångade vi Göktytan… en kontroll från juli.
Dagens fågel blir en buskskvätta.

Dagens resultat:
Buskskvätta 2
Ärtsångare 1
Törnsångare 2
Trädgårdssångare 13
Grönsångare 2
Lövsångare 11
Grå flugsnappare 5
Svartvit flugsnappare 7
Törnskata 1
Gulsparv 1

När näten var ihopdragna stack vi bort till Faludden. Tyvärr en besvikelse, där det roligaste var en kustlabb på långt håll och en smålom.
Bättre var det nere vid Rivet. Där fick vi se två skärpiplärkor och så kom en skräntärna överflygande. Dessutom jobbade vi hårt på att hitta nån kul trut. Men inte idag, inte ens Lars Jonsson lyckades. Han pratade om nån 2k intermedius, men det kändes som en rejäl överkurs för oss icke trutfrälsta.

Vi glömde skriva om den stora matchen som tog plats igår. Spelet var Yatzy, och den obestridlige vinnaren var Fredrik som lyckades ta hem varenda tärningskast och slutade på 339 poäng, 82 poäng mer än Kristoffer och 101 poäng mer än Mattis! (Detta skrev Fredrik) Lämpligt nog glömde han att skriva om dagens match där jag, Kristoffer, avgick med seger. Inte lika stora siffror, men väl en klar vinstmarginal.
Vår underbara bil har nu blivit döpt. På framsätena har klädseln elefanter som mönster. Därför får det bli det uppenbara namnet Dumbo. Om nån motsäger sig detta får ni lämna en kommentar här på bloggen.

Personal idag var de tre slöa killarna. Skrivit har Koffe och Fredrik gjort.

Inga kommentarer: