söndag 19 augusti 2007

18/8 Biltvätt och paparazzi

Lite bättre fart i märkningen idag. Det blåste lite väl mycket när vi drog upp, men det lugnade sig något under morgonen. Dagens resultat slutade på 9 fåglar av 4 arter. Dagens bild blir trädpiplärka.

Dagens resultat:
Trädpiplärka 1
Näktergal 1
Stenskvätta 1
Härmsångare 1
Törnsångare 1
Lövsångare 4
Gästerna från Lund kom idag också. Äntligen fick de känna på lite fåglar känna på lite fåglar, hittills har vi ju bara tagit en ärtsångare som de fått titta på.
I blåsten så fortsatte vi med sträckskådningen mellan rundorna. Fast denna gång hade vi ingen bil att krypa ner vid, så man tar vad man har och vips uppfinns mysskådningen.
Det resulterade dock inte i några revolutionerande upptäckter, fyra storlommar dock.

Väl hemma igen tyckte vi att det var dags att göra något åt bilen som blivit helt bortglömd under städdagen. Bilen fick en ordentlig genomgång och är numera ren både på in och utsidan. Mattis, som inte säger sig ha så bra hand om bilar, gjorde hela jobbet medan vi andra kände oss sysslolösa. För att lösa detta bekymmer började vi fotografera honom och lyckades se rätt upptagna ut ett tag.

På eftermiddagen kom Ditte Green-Petersen och hon kommer stanna här i fyra dagar. Våra planerade middagar ställdes lite på ända när vi, dagen innan hon skulle komma, fick reda på att hon var vegetarian, men det verkar lösa sig riktigt bra.

Ännu en gång dog vi oss ner till Flisviken och Rivudden på kvällen. Som vanligt bra med fågel. Fredrik såg en ung svarttärna som försvann in i viken. Tyvärr hann den smita undan innan Mattis och Koffe, som gått lite i förväg, hann dit. Andra fåglar var skäggdoping, sandlöpare, kustsnäppa, mosnäppa, spovsnäppa m.m. Helt enkelt en trevlig kväll.

Personal var de tre amigos. Skrivit har Fredrik och Koffe gjort.

Inga kommentarer: